Hoeveproducten

Onze hoeveproducten worden op ambachtelijke wijze gemaakt van duurzame ingrediënten afkomstig van onze eigen boerderij, of van gelijkgezinde collega-boeren.

Yoghurt

Al onze yoghurt wordt gemaakt van volle melk, die vervolgens een gedurende korte tijd op warme temperatuur wordt behandeld (UHT) en vervolgens gaat fermenteren op basis van een toegevoegde bacteriëncultuur.

Na enkele uren fermentatie verschijnt het resultaat: een mooie, egale en zachte yoghurt.

Fruitsappen

Diepenbeek bevindt zich aan de poort van het vruchtbare Haspengouw. Doorheen de geschiedenis bevonden zich in onze regio dan ook vele boomgaarden en plantages. Doorheen de jaren veranderden deze hoogstamboomgaarden vaak van functie, maar tegenwoordig zie je ze naast de hoogproducerende laagstamplantages meer en meer terugkomen.

De vruchten die we gebruiken voor onze fruitsappen hebben we zorgvuldig geselecteerd uit onze eigen boomgaard en die van collega-boeren.

Voor het appelsap werken we steeds op basis van de Jonagold-variëteit.
Dit is een ras met een zachte en zoete smaak, dat zeer gekend is in Limburg.

Voor de persing en botteling werken we samen met een ambachtelijk atelier.

Ambachtelijke confituur

Onze confituur wordt gemaakt op de manier waarop onze familie dat al generaties doet: met de beste producten en volledig handmatig!

Door onze artisanale productie hebben we steeds verse confituur in voorraad, die bijna een jaar houdbaar is.

Regelmatig verschijnt er een seizoensgebonden artikel in ons aanbod, zo kan je in de periode april-mei bijvoorbeeld genieten van heerlijke paardenbloemgelei!

Wil je graag zelf aan de slag? Maar geraak je geen wijs uit al die kookboeken, websites of DIY-filmpjes?

Geen probleem! Om die reden ontwikkelden we speciaal onze notencakemix, zodat ook jij in 3 eenvoudige stappen een heerlijke cake op tafel kan toveren…